Prostreno.cz

Polévka z pečené zeleniny

Hustá, krémová polévka. Před vařením zeleninu opečte, s pečenou zeleninou bude mít polévka zcela jinou chuť než s vařenou.

  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 398 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks mrkve
  • 1 ks pastináku
  • 2 ks brambor
  • 100 g celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1.7 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • K podávání
  • 1 hrnek petrželky - nakrájené
  • 2 lžíce vlašských ořechů - nasucho opražených
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku ořechů podle chuti

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Očištěnou mrkev, pastinák a celer nakrájejte na kousky, zeleninu nasypte do pekáčku, nebo zapékací misky, pokapejte ji olejem, promíchejte a pečte v předehřáté troubě 30-35 minut.
  3. Do vývaru nasypte oloupané, nakrájené brambory, přidejte pečenou zeleninu a vařte, až je zelenina dokonale měkká.
  4. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a vařte 10 minut.
  5. Polévku podávejte s pestem, posypanou oříšky.
  6. Pesto: Nasekejte v robotu na středně hrubo petrželku, ořechy, parmezán, česnek a 3 lžíce panenského olivového oleje. Podle chuti osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené zeleniny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat