Prostreno.cz

Vepřové nudličky na zeleném kari

Jemněji kořeněná variace na thajskou kuchyni se zelenou kari pastou a dalšími typickými přísadami: kokosovým mlékem, smetanou a pikantní rybí omáčkou.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 969 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy25g
tuky12g

Ingredience na

  • 700 g vepřového masa - kýta, nebo kotleta
  • 2 lžíce thajské zelené kari pasty
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 250 ml kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 špetky soli
  • 250 g cukrového hrášku
  • 1 ks bio limetky
  • 50 g drobných sušených hub
  • K podávání
  • 4 porce vařené rýže

Postup přípravy

  1. Do pánve s rozehřátým olejem přidejte kari pastu a minutu míchejte.
  2. Maso nakrájejte na kousky, přisypte ho do pánve a orestujte.
  3. Přidejte kuřecí vývar, kokosové mléko, sušené, předem namočené houby, bobkový list, překrojenou limetku, promíchejte a duste doměkka.
  4. Ke konci dušení přidejte k masu hrášek, maso dochuťte rybí omáčkou a podle chuti osolte.
  5. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové nudličky na zeleném kari

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat