Prostreno.cz

Vepřová krkovice s brokolicí

Plátky vepřové krkovice s brokolicí a pórkem. Dobře upečené plátky krkovice jsou měkké a šťavnaté.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1054 kJ / 252 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky21g

Ingredience na

  • 800 g vepřové krkovice
  • 1 ks brokolice
  • 1 ks pórku
  • 50 g strouhaného sýra
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce panko strouhanky
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 5 lžic oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 250 ml vývaru - masový,nebo zeleninový
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Brokolici rozebranou na růžičky vložte do vařící osolené vody a blanšírujte 2-3 minuty, pak brokolici sceďte a na cedníku přelijte studenou vodou.
  2. Plátky masa lehce naklepejte, osolte, opepřete a opečte je z obou stran v pánvi na oleji.
  3. Brokolici a pórek nakrájený na silnější plátky nasypte do vymazané zapékací misky.
  4. Přidejte sýr, panko strouhanku, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Vše promíchejte a přesuňte na jednu polovinu zapékací misky.
  5. K zelenině uložte opečené plátky masa.
  6. Vše podlijte vývarem a duste přikryté v troubě předehřáté na 190 °C až je maso měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,87g
  • Sacharidy:

    181,57g
    • Cukry:

      15,40g
  • Tuky:

    339,24g
  • Vláknina:

    31,40g

Aktivita pro spálení: 252 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Kuličky z mletého masa plněné sýrem

(3 hlasů)
1h a 35min
991 kJ

Vepřové kotlety s hroznovým vínem

(1 hlasů)
1h a 20min
658 kJ

Vepřové maso s křenem

1h a 40min
586 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice s brokolicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat