Prostreno.cz

Salát z červených fazolí

Existuje hodně variant na přípravu fazolového salátu. Je zdravý a hodí se i jako hlavní chod.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 365 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Fazole namočte a nechte přes noc namočené.
  2. Fazole sceďte, zalijte je čerstvou vodou a uvařte je doměkka.
  3. Měkké fazole sceďte a nasypte je do misky.
  4. Přidejte, cibuli nakrájenou na plátky, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, olivový olej, lístečky oregana, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, nakrájenou petrželku a salát promíchejte.
  5. Před podáváním nechte minimálně 30 minut v chladničce.

TIP:

Pokud se nechcete zdržovat dlouhým vařením fazolí, použijte fazole konzervované.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červených fazolí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat