1h a 55min
25min příprava
1h a 30min vaření
330 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky6g sacharidy2g bílkoviny
Existuje hodně variant na přípravu fazolového salátu. Je zdravý a hodí se i jako hlavní chod.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1.5 hrnku
červených fazolí
1 ks
oloupané cibule
2 ks
větších rajčat
0.5 hrnku
nakrájené petrželky
1 lžíce
nasekaných lístků oregana
4 lžíce
olivového oleje
2 lžíce
citronové šťávy
1 lžička
cukru
3 špetky
soli
3 špetky
mletého pepře
1 špetka
mletého muškátového oříšku
- volitelné
Postup přípravy
Fazole namočte a nechte přes noc namočené.
Fazole sceďte, zalijte je čerstvou vodou a uvařte je doměkka.
Měkké fazole sceďte a nasypte je do misky.
Přidejte, cibuli nakrájenou na plátky, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, olivový olej, lístečky oregana, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, nakrájenou petrželku a salát promíchejte.
Před podáváním nechte minimálně 30 minut v chladničce.
TIP:
Pokud se nechcete zdržovat dlouhým vařením fazolí, použijte fazole konzervované.