Prostreno.cz

Lilek plněný žampióny

Lilek je u nás pořád ještě tak trochu opomíjená zelenina. Lilek je jemný a nevýrazný. Sýr a žampióny mu dodají chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 ks lilku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce strouhaného sýra čedar
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 150 g malých bílých žampiónů - oloupaných
  • 3 ks jarní cibulky - bez natě
  • 4 snítky zelené petrželky - nakrájené
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Lilek podélně rozřízněte, osolte a nechte 15 minut stát.
  2. Lilek opláchněte, vyberte semínka a kousek dužiny, aby se dal lilek naplnit.
  3. Česnek nadrobno nakrájejte, cibulky nakrájejte na plátky.
  4. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte česnek, nakrájené houby a duste za občasného míchání 8-10 minut. Až se odpaří voda z hub.
  6. Směs osolte, opepřete a vmíchejte strouhaný sýr.
  7. Touto směsí naplňte lilek.
  8. Lilek položte do pekáčku, nebo zapékací misky, pokapejte ho máslem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25-30 minut. Na prvních 15 minut pečení lilek přikryjte-třeba alobalem.
  9. Lilek před podáváním posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný žampióny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat