Prostreno.cz

Karbanátky z brambor, špenátu a sýra

Karbanátky které chutnají skvěle i bez masa.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 758 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 kg stejně velkých brambor
  • 250 g baby špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 0.5 lžíce pikantní směsi koření
  • 2 ks vajec - vyšlehaných
  • 120 g tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 4 lžíce kukuřičné krupice
  • 4 snítky petrželky - nasekané
  • 1 lžička soli
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Opraný, osušený špenát chvíli poduste na 2 lžících másla a lžíci oleje, přibližně 3-4 minuty.
  2. Dochuťte 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout.
  3. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  4. Uvařené brambory sceďte a vychladlé nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  5. Přidejte sýr, vejce, koření a nasekanou petrželku.
  6. Podle potřeby přidejte krupici a vše dobře promíchejte.
  7. Z hmoty tvarujte nízké karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.

TIP:

Kukuřičnou krupici můžete nahradit hrubou moukou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z brambor, špenátu a sýra

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat