Prostreno.cz

Filé okouna ve smetanové omáčce

Opečené filety okouna se smetanovo - sýrovou omáčkou a koprem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 668 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g chlazených filetů okouna - 4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks sušené rajče v oleji - velmi jemně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce barevného pepře
  • 350 ml smetany na vaření
  • 4 snítky kopru
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Porce ryby osolte, přidejte je k cibuli, posypte pepřem a opečte je z obou stran dozlatova.
  3. V rendlíku zahřejte smetanu, do smetany nasypte velmi jemně nakrájené rajče, smetanu přiveďte k varu a odstavte z ohně.
  4. Nakonec do smetany vmíchejte nastrouhaný sýr a nasekaný kopr.
  5. Rybu podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,80g
  • Sacharidy:

    93,90g
    • Cukry:

      28,00g
  • Tuky:

    249,25g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 159 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Kapr s letní zeleninou

(1 hlasů)
60min
583 kJ

Ryba s kari pastou a kokosovým mlékem

(1 hlasů)
1h a 5min
442 kJ

Placičky z rybího filé

(4 hlasů)
1h a 5min
431 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé okouna ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat