Prostreno.cz

Filé okouna ve smetanové omáčce

Opečené filety okouna se smetanovo - sýrovou omáčkou a koprem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 517 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g chlazených filetů okouna - 4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks sušené rajče v oleji - velmi jemně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce barevného pepře
  • 350 ml smetany na vaření
  • 4 snítky kopru
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Porce ryby osolte, přidejte je k cibuli, posypte pepřem a opečte je z obou stran dozlatova.
  3. V rendlíku zahřejte smetanu, do smetany nasypte velmi jemně nakrájené rajče, smetanu přiveďte k varu a odstavte z ohně.
  4. Nakonec do smetany vmíchejte nastrouhaný sýr a nasekaný kopr.
  5. Rybu podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé okouna ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat