Prostreno.cz

Valentýnská srdce

Srdíčka plná čokolády, málokdo jim odolá.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 0min

    45min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1632 kJ / 390 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy53g
tuky17g

Ingredience na

  • 250 g másla
  • 3 ks vajec
  • 100 ml mléka
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 200 g hořké 70% čokolády
  • 30 g kakaa
  • 1 lžička dřeně čerstvé vanilky
  • 1 lžička instantní kávy
  • 220 g hladké mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na krém
  • 150 g hořké 70% čokolády
  • 100 g změklého másla
  • 120 g prosetého moučkového cukru - nebo podle chuti
  • Na ozdobu
  • 16 ks marcipánových srdíček
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidejte na kousky pokrájené máslo, které nechte v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota.
  2. Přidejte instantní kávu a vanilku.
  3. Vzniklou hmotu nechte chvíli chladnout.
  4. Přidejte cukr, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašlehejte.
  5. Přidejte prosetou mouku, kakao a kypřící prášek. Vše promíchejte.
  6. Těsto nalijte do vyšší, předem vymazané a moukou vysypané formy (nejlépe je upéct moučník přímo ve formách ve tvaru srdce).
  7. Dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 50-60 minut.
  8. Upečený korpus nechte vychladnout, pak z něj vykrajujte srdce.
  9. Srdce ozdobte čokoládovým krémem a srdíčky z marcipánu.
  10. Čokoládový krém: ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu, přidejte máslo a míchejte až se máslo s čokoládou spojí. Pak postupně vmíchejte cukr. Krém před použitím nechte dobře vychladit.

TIP:

Místo dřeně vanilky můžete použít vanilkovou pastu Bourbon v tubě. Jednotlivé formy ve tvaru srdce mají rozměry například 4,5 x 11,5 x 12 cm, ale dají se koupit i jiné velikosti.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Valentýnská srdce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat