Prostreno.cz

Bílý chřest se žampióny

Chřest nabízí nepřeberné množství způsobů úpravy. Vyzkoušejte křehké stonky chřestu s dušenými žampióny.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 122 kJ / 29 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky1g

Ingredience na

  • 500 g bílého chřestu
  • 2 l vody
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky pískového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička másla
  • Na přílohu
  • 300 g žampionů
  • 3 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 2 snítky tymiánu
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 ml polosuchého, nebo sladkého sherry

Postup přípravy

  1. Žampióny nakrájejte nadrobno.
  2. Cibulky nakrájejte našikmo.
  3. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte žampióny a cibulku.
  4. Promíchejte, osolte, opepřete, přidejte smetanu, sherry, tymián a duste přibližně 15 minut.
  5. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte sůl, cukr, citronovou šťávu a malou lžičku másla.
  6. Vložte očištěný chřest a vařte 8- 10 minut. Pak chřest sceďte a nechte dobře okapat.
  7. Chřest podávejte s dušenými žampióny.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílý chřest se žampióny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat