Kuřecí plátky se špenátem
Takto připravené maso není vysušené. Tenké plátky kuřecího masa se špenátem, žampióny a smetanou.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
359 kJ / 86 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky3g
Ingredience na
- 750 g
kuřecích prsou
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
hrubě mletého pepře
- 150 ml
kuřecího vývaru
- 200 ml
smetany na vaření
- 250 g
žampiónů
- 1 ks
velké bílé cibule
- 250 g
baby špenátu
- 2 lžíce
másla
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na tenké plátky a uložte je do pekáčku.
- K masu nasypte na plátky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny. Vše podle chuti osolte a opepřete.
- Nakonec k masu nalijte vývar a 100 ml smetany, přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
- Mezitím si připravte špenát: V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte špenát, 100 ml smetany a duste 5 minut. Špenát dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
- Maso podávejte se špenátem.