Prostreno.cz

Kuřecí plátky se špenátem

Takto připravené maso není vysušené. Tenké plátky kuřecího masa se špenátem, žampióny a smetanou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 359 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 750 g kuřecích prsou
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 250 g žampiónů
  • 1 ks velké bílé cibule
  • 250 g baby špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky a uložte je do pekáčku.
  2. K masu nasypte na plátky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny. Vše podle chuti osolte a opepřete.
  3. Nakonec k masu nalijte vývar a 100 ml smetany, přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. Mezitím si připravte špenát: V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte špenát, 100 ml smetany a duste 5 minut. Špenát dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  5. Maso podávejte se špenátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky se špenátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat