Prostreno.cz

Masové karbanátky se špenátem

Na karbanátky lze využít jakýkoli druh masa – vepřové, hovězí, jehněčí i drůbeží. Maso navíc nemusí být úplně libové, trocha tuku zaručí šťavnatost.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1160 kJ / 277 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky25g

Ingredience na

  • 700 g mletého vepřového masa
  • 250 g baby špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 lžička pikantní směsi koření
  • 2 ks vajec - vyšlehaných
  • 80 g tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 2 snítky petrželky - nasekané
  • 0.5 lžičky soli
  • Na smažení
  • 150 ml oleje

Postup přípravy

  1. Opraný, osušený špenát chvíli poduste na 2 lžících másla a lžíci oleje - přibližně 5 minut.
  2. Dochuťte 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout. Vychladlý špenát nasekejte.
  3. Mleté maso dejte do misky, přidejte sýr, vejce, špenát, koření a nasekanou petrželku.
  4. Podle chuti osolte, podle potřeby přidejte mouku a vše dobře promíchejte.
  5. Z hmoty tvarujte nízké karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.
  6. Podávejte s hlávkovým salátem a oblíbeným dipem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Masové karbanátky se špenátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat