Prostreno.cz

Rajčata se sardinkovou náplní

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 364 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 ks velkých rajčat i se stopkou
  • Na náplň
  • 1 ks cibule
  • 100 g lučiny
  • 200 g sardinek v oleji
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 0.5 lžíce citrónové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjte, osušte a odřízněte jim vrchní část (něco jako pokličku).
  2. Z rajčat vydlabejte měkkou část se semínky a dejte ji stranou (využijte ji v kuchyni třeba do omáček či polévek).
  3. Cibuli oloupejte a nasekejte ji najemno.
  4. Sardinky slijte, olej nevylévejte.
  5. Sardinky rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte nasekanou cibuli, lučinu, hořčici, citronovou šťávu a trochu oleje ze sardinek.
  6. Vše promíchejte, dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Můžeme přidat trochu nasekaných, oblíbených bylinek.
  7. Náplní naplňte rajčata a přiklopte je odkrojeným vrškem.
  8. Před podáváním dejte rajčata na hodinu do chladničky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,13g
  • Sacharidy:

    94,01g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    47,18g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 87 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčata se sardinkovou náplní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat