Zeleninová polévka s cizrnou
Hustá zeleninová polévka s cizrnou, těstovinami a chlebovými tousty.
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
339 kJ / 81 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky2g
Ingredience na
- K přípravě
- 200 g
konzervované cizrny
- 100 g
těstovin
- mušličky
- 2 ks
karotky
- 150 g
zelených fazolových lusků
- 250 g
květáku
- 2 lžíce
másla
- 1.5 l
zeleninového vývaru
- nebo kuřecí vývar
- 200 ml
mléka
- 1 lžíce
hladké mouky
- nebo bramborového škrobu
- 2 špetky
hrubě mletého černého pepře
Postup přípravy
- Očištěné fazolové lusky nakrájejte na kousky.
- Očištěnou karotku nakrájejte na plátky.
- Omytý květák rozdělte na růžičky a růžičky nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte máslo, přisypte zeleninu a krátce ji orestujte.
- Zeleninu zalijte vývarem a vařte 15 minut.
- V mléce rozmíchejte mouku, nebo bramborový škrob a mléko nalijte do polévky.
- Přidejte scezenou, propláchnutou cizrnu a vařte na mírném ohni 10-15 minut.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, uvařené sceďte a propláchněte je vodou.
- Polévku podávejte s těstovinou a před podáváním ji posypte mletým pepřem.
- Polévku můžete podávat s opečenými, chlebovými tousty.
TIP:
Cizrnu si můžete uvařit i doma. Cizrnu přes noc nechte namočenou ve vodě a pak uvařte podle návodu na obalu.