Prostreno.cz

Zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou, těstovinami a chlebovými tousty.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 339 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g konzervované cizrny
  • 100 g těstovin - mušličky
  • 2 ks karotky
  • 150 g zelených fazolových lusků
  • 250 g květáku
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 l zeleninového vývaru - nebo kuřecí vývar
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce hladké mouky - nebo bramborového škrobu
  • 2 špetky hrubě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné fazolové lusky nakrájejte na kousky.
  2. Očištěnou karotku nakrájejte na plátky.
  3. Omytý květák rozdělte na růžičky a růžičky nakrájejte na menší kousky.
  4. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte zeleninu a krátce ji orestujte.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  6. V mléce rozmíchejte mouku, nebo bramborový škrob a mléko nalijte do polévky.
  7. Přidejte scezenou, propláchnutou cizrnu a vařte na mírném ohni 10-15 minut.
  8. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, uvařené sceďte a propláchněte je vodou.
  9. Polévku podávejte s těstovinou a před podáváním ji posypte mletým pepřem.
  10. Polévku můžete podávat s opečenými, chlebovými tousty.

TIP:

Cizrnu si můžete uvařit i doma. Cizrnu přes noc nechte namočenou ve vodě a pak uvařte podle návodu na obalu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s cizrnou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat