Prostreno.cz

Uzené maso zapečené s těstovinou a zelím

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně . Zelí a uzené maso je skvělá kombinace.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 699 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g vařených oblíbených těstovin
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g bílého zelí
  • 1 ks velká cibule
  • 300 g vařeného uzeného masa - nakrájené na kostičky
  • 250 g kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky.
  2. V kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje, přisypte slaninu nakrájenou na kostičky a oloupanou,na tenké plátky nakrájenou cibuli. Míchejte 2-3 minuty.
  3. Přisypte zelí ,jemně ho osolte ,opepřete a duste ,až zelí trochu změkne.
  4. Do vymazané zapékací misky nasypte polovinu uvařených těstovin.
  5. Na těstoviny rozprostřete zelí , posypte ho nakrájeným , uzeným masem a na maso rozprostřete druhou polovinu těstovin.
  6. Vývar , smetanu a hořčici promíchejte a směsí těstoviny zalijte .
  7. Pečte v troubě předehřáté na 190°C 45 minut .
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,50g
  • Sacharidy:

    156,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    269,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 167 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Uzené maso zapečené s těstovinou a zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat