Prostreno.cz

Crostini s ovocem

Crostini je křupavé opečené pečivo , podávané například s pomazánkou , zeleninou , nebo ovocem. Crostini můžete podávat třeba jako předkrm.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 58 kJ / 14 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky0g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 lžíce medu - volielné
  • K přípravě
  • 2 ks středně velké bagety
  • 180 g sýra ricotta
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 200 g drobného ovoce - jahody, maliny, ostružiny , borůvky
  • 14 ks malých lístků čerstvé bazalky
  • Na posypání
  • 2 lžíce citronové kůry
  • Na potření
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  2. Citronovou kůru nastrouhejte na nudličky.
  3. Bagety nakrájejte na plátky , uložte je na plech vyložený pečící folií a lehce je potřete olejem.
  4. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 15 minut. Během pečení plátky otočte. Opečené plátky bagety nechte vychladnout.
  5. V misce smíchejte ricottu , med a 1 lžíci citronové šťávy .
  6. Každý plátek bagety potřete připravenou ricottou a plátky uložte na servírovací mísu.
  7. Na plátky položte ovoce , crosttini posypte citronovou kůrou , pokapejte medem a přidejte lísteček bazalky. Hned podávejte.

TIP:

Pokud použijete jahody , nakrájejte je na plátky. Váha ovoce v receptu je pouze přibližná, záleží jaké a kolik ovoce použijete .





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Crostini s ovocem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat