15min
15min příprava
0min vaření
281 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky13g sacharidy1g bílkoviny
Snadný recept na přípravu chutného celerového salátu.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
středně velkého celeru
1 ks
mrkve
1 ks
velkého jablka
1 lžička
majonézy
3 lžičky
bílého jogurtu
2 lžíce
jablečného octa
1 lžíce
pískového cukru
2 špetky
mořské soli
1 špetka
čerstvě mletého pepře
Postup přípravy
Očištěnou zeleninu nastrouhejte na struhadle. Dejte do mísy, přidejte sůl, cukr, jablečný ocet a promíchejte. Nechte 10 minut stát. Pak vmíchejte jogurt a majonézu. Nechte vychladit a podávejte.
TIP:
Celer a celerová šťáva jsou velmi vhodné i pro diabetiky. Celer posiluje chuť, funkci žaludku, působí regeneračně na složení krve, proti horečkám, močopudně a detoxikačně. Konzumuje se syrový v salátech, vařený v polévkách či pečený. Využít lze hlízu, nať, semena či celerovou šťávu.