Prostreno.cz

Houby v soli

Jeden ze způsobů, jak uchovat houby čerstvé a chutné po dlouhou dobu.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 36 kJ / 8 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg hlaviček mladých hříbků - nebo jiných hub
  • 15 dkg soli - z toho 5dkg na vaření hub

Postup přípravy

  1. Hlavičky hub omyjte a vložte do vařící vody s 5dg soli. Vařte 5 minut, sceďte a přelijte několikrát studenou vodou.
  2. Rozdělte do skleniček. Zbytek soli svařte s 1 litrem vody. Houby zalijte. Houby můžete na povrchu ještě posypat solí. Houby sterilujte 10 minut.
  3. Před použitím houby důkladně propláchněte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,00g
  • Sacharidy:

    3,00g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    0,40g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 8 kcal

1

minut jízdy na kole

0

minut běhu

2

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné žampiony

(26 hlasů)
35min
829 kJ

Houby v pečených bramborách

(14 hlasů)
60min
396 kJ

Houbová směs na topinky

(22 hlasů)
40min
346 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Houby v soli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat