Prostreno.cz

Kachna plněná kyselým zelím

Recept na plněnou kachnu, kterou neplníme tradičně jablky ale kyselým zelím.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 50min

    15min příprava

    1h a 35min vaření

  • 1037 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky20g

Ingredience na

  • 2 kg kachny
  • 500 g kyselého zelí
  • 1 ks cibule
  • 2 ks jablek
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Očištěnou kachnu osolte, dejte do pekáčku.
  2. Na kostky nakrájenou anglickou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  3. V míse promíchejte vymačkané zelí s cukrem a orestovanou anglickou slaninou s cibulí.
  4. Kachnu naplňte zelím, zbytek rozložte kolem kachny. Přidejte na plátky nakrájená jablka. Podlijte vodou a pečte v troubě doměkka.
  5. Před dopečením rozmíchejte med s troškou vody, kachnu potřete a dopečte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,20g
  • Sacharidy:

    210,20g
    • Cukry:

      200,14g
  • Tuky:

    65,25g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 248 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna plněná kyselým zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat