Prostreno.cz

Kapustovo jablečný salát

Recept na podzimní salát z kapusty a jablek.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 30min

    25min příprava

    5min vaření

  • 393 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 350 g kapusty
  • 1 lžička soli
  • 200 g celeru
  • 2 ks jablek
  • Na zálivku
  • 10 lžic smetany 33%
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Z očištěné kapusty odložte 4 větší listy, zbytek kapusty nakrájejte na proužky, které banšírujte ve slabě osolené vařící vodě 4 minuty, pak přelijte studenou vodou a sceďte.
  2. Smetanu dobře promíchejte s citrónovou šťávou, přidejte cukr, podle chuti osolte a přidejte pepř. Dobře promíchejte.
  3. Oloupaný celer nastrouhejte na tenké nudličky.
  4. Omytá jablka nakrájejte na slabé nudličky
  5. Kapustu, celer a jablka dejte do mísy. Zalijte ochucenou smetanou, promíchejte a podávejte na listu kapusty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,91g
  • Sacharidy:

    184,72g
    • Cukry:

      106,00g
  • Tuky:

    42,38g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kapustovo jablečný salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat