Prostreno.cz

Mozzarella v parmské šunce

Recept na přípravu lehkého předkrmu.

27.10.2011 lanvin
20min

15min příprava

5min vaření

955 kJ / 228 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Okapanou mozzarellu překrojte na poloviny, posypte pepřem, solí a na každý plátek dejte lístek šalvěje.
  2. Každý kousek mozzarelly zabalte do plátku šunky.
  3. V misce našlehejte hořčici, ocet, olej, podle chuti osolte a opeřete.
  4. Rukolu umyjte, osušte a přelijte zálivkou.
  5. Obalenou mozzarellu v šunce prohřejte na pánvi s máslem z každé strany 2 minuty, hned podávejte s ochucenou rukolou a bagetou.

TIP:

Konzumace rukoly je zdraví prospěšná hned z několika důvodů. Obsahuje velké množství vitamínu C a beta karotenu. Ostrou, až nahořkle peprmintovou chuť podobnou hořčici způsobují různé silice. Dětem by z tohoto důvodu měla být podávána lehce povařena jako třeba špenát. Povařením zaniká ostrá chuť rukoly a všechny dráždivé látky. Konzumace rukoly zvyšuje chuť k jídlu a má pozitivní vliv na čistotu krve a jater.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    354,39 g
  • Sacharidy:

    57,55 g
    • Cukry:

      20,90 g
  • Tuky:

    330,70 g
  • Vláknina:

    14,10 g

Aktivita pro spálení:

1133 kcal
141

minut jízdy na kole

107

minut běhu

338

minut uklízení





Podobné recepty

Rajčata s mozzarellou

(68 hlasů)
5min
1127 kJ

Bramboráčky s mozzarellou

(20 hlasů)
35min
932 kJ

Artyčoky s mozzarellou

(20 hlasů)
60min
674 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

parmská šunka

270 kcal / 100g
B25 g
S0 g
T15 g

sýr mozzarella

241,9 kcal / 100g
B23,7 g
S4,44 g
T20,4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mozzarella v parmské šunce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba