Prostreno.cz

Mozzarella v parmské šunce

Recept na přípravu lehkého předkrmu.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 20min

    15min příprava

    5min vaření

  • 914 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Okapanou mozzarellu překrojte na poloviny, posypte pepřem, solí a na každý plátek dejte lístek šalvěje.
  2. Každý kousek mozzarelly zabalte do plátku šunky.
  3. V misce našlehejte hořčici, ocet, olej, podle chuti osolte a opeřete.
  4. Rukolu umyjte, osušte a přelijte zálivkou.
  5. Obalenou mozzarellu v šunce prohřejte na pánvi s máslem z každé strany 2 minuty, hned podávejte s ochucenou rukolou a bagetou.

TIP:

Konzumace rukoly je zdraví prospěšná hned z několika důvodů. Obsahuje velké množství vitamínu C a beta karotenu. Ostrou, až nahořkle peprmintovou chuť podobnou hořčici způsobují různé silice. Dětem by z tohoto důvodu měla být podávána lehce povařena jako třeba špenát. Povařením zaniká ostrá chuť rukoly a všechny dráždivé látky. Konzumace rukoly zvyšuje chuť k jídlu a má pozitivní vliv na čistotu krve a jater.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mozzarella v parmské šunce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat