Prostreno.cz

Tempura z mrkvové natě

Tempura z mrkvové natě je lehký a křupavý pokrm který přináší neobvyklý způsob jak využít mrkvovou nať. Tento recept je ideální pro milovníky zeleniny a japonské kuchyně.

15min

10min příprava

5min vaření

700 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Mrkvovou nať důkladně omyjte a osušte
  2. V míse smíchejte mouku se špetkou soli
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce a přidejte ledovou vodu
  4. Smíchejte tekutou směs s moukou ale ne příliš důkladně, aby těstíčko zůstalo lehké
  5. Rozpalte olej ve fritovacím hrnci nebo pánvi na 180C
  6. Mrkvovou nať namáčejte do těstíčka a smažte dozlatova
  7. Osmaženou tempuru nechte okapat na papírové utěrce

TIP:

Pro extra křupavost přidejte do těstíčka trochu kukuřičného škrobu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,30 g
  • Sacharidy:

    78,24 g
    • Cukry:

      0,30 g
  • Tuky:

    29,50 g
  • Vláknina:

    2,40 g

Aktivita pro spálení:

178 kcal
22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tempura z mrkvové natě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba