Prostreno.cz

Tempura z mrkvové natě

Tempura z mrkvové natě je lehký a křupavý pokrm který přináší neobvyklý způsob jak využít mrkvovou nať. Tento recept je ideální pro milovníky zeleniny a japonské kuchyně.

15min

10min příprava

5min vaření

982 kJ / 234 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Mrkvovou nať důkladně omyjte a osušte
  2. V míse smíchejte mouku se špetkou soli
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce a přidejte ledovou vodu
  4. Smíchejte tekutou směs s moukou ale ne příliš důkladně, aby těstíčko zůstalo lehké
  5. Rozpalte olej ve fritovacím hrnci nebo pánvi na 180C
  6. Mrkvovou nať namáčejte do těstíčka a smažte dozlatova
  7. Osmaženou tempuru nechte okapat na papírové utěrce

TIP:

Pro extra křupavost přidejte do těstíčka trochu kukuřičného škrobu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,00 g
  • Sacharidy:

    77,44 g
    • Cukry:

      0,30 g
  • Tuky:

    16,50 g
  • Vláknina:

    2,00 g

Aktivita pro spálení:

149 kcal
18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

celerová nať

16 kcal / 100g
B1,1 g
S3 g
T0,2 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tempura z mrkvové natě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba