Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Plněné makrely

lanvin
10hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

609 kJ

energetická hodnota na 100g

211 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky2g sacharidy9g bílkoviny

Pokud máte rádi ryby, pochutnáte si.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,2 kg makrely - 4 kusy á 300 g
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce růžového pepře
  • 200 g brambor
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky tymiánu
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • Na marinádu
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 2 lžíce hořčice
  • 4 ks bobkového listu
  • 6 lžic vinného octa
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Makrely osolte a opepřete. Brambory nakrájejte na plátky a vložte do makrel spolu s bylinkami. Přidejte do každé makrely 1/2 lžičky růžového pepře.
  • Svařte olej, ocet, citrónovou šťávu, bobkový list a hořčici. Horkou marinádou přelijte makrely. Nechte alespoň 1 hodinu odpočinout.
  • Makrely vyndejte z marinády, dejte do zapékací misky, pokapejte máslem a pečte v troubě při 190°C asi 25-30 minut.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

3 hlasy
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

3 hlasy
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Makrely na zázvoru

Makrely na zázvoru

10 hlasů
40min 431 kJ 89 Kč
Makrela v hořčičné omáčce

Makrela v hořčičné omáčce

15 hlasů
60min 770 kJ 94 Kč
Makrela na víně

Makrela na víně

14 hlasů
55min 812 kJ 160 Kč
Pstruzi na mandlích

Pstruzi na mandlích

11 hlasů
50min 949 kJ 293 Kč
Treska s petrželkou

Treska s petrželkou

7 hlasů
3h a 25min 369 kJ 75 Kč
Pražmy na zelenině

Pražmy na zelenině

8 hlasů
1h a 40min 360 kJ 178 Kč

Články nejen o vaření