Prostreno.cz

Rýžový nákyp

Nápad na sladký rychlý oběd nejen pro děti.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy21g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g rýže
  • 1 l mléka
  • 1 špetka soli
  • 120 g másla + na vymazání
  • 100 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
  • 4 ks vajec
  • 5 kapek citronové šťávy
  • 500 g kompotovaných meruněk - meruňky nechte okapat, šťávu zredukujte v rendlíku na polovinu
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce strouhanky - na vysypání formy

Postup přípravy

  1. Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
  2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,30g
  • Sacharidy:

    354,00g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    95,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rýžový nákyp

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat