40min
20min příprava
20min vaření
498 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky9g sacharidy6g bílkoviny
Salát z tuňáka s bazalkovým pestem a zelenými fazolkami.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
650 g
malých nových brambor
2 lžíce
bazalkového pesta
4 lžíce
olivového oleje
- může být i od tuňáka
175 g
tuňáka v olivovém oleji
200 g
zelených fazolek
2 hrsti
baby špenátu
2 hrsti
cherry rajčat
- přepůlených
Postup přípravy
Brambory omyjte, dejte do vroucí vody a vařte patnáct minut zcela doměkka.
Mezitím smíchejte pesto s olejem a tuňáka nechte okapat. Pak jej vidličkou rozdělte na jednotlivé kousky. Na poslední tři minuty přidejte k bramborám fazolky. Poté obojí sceďte a pořádně osušte. Dejte do salátové mísy.
Přisypte špenát (krásně se ohřeje od brambor a fazolí), osolte a opepřete, vmíchejte rajčata i tuňáka a pokapejte olejem s pestem.
TIP:
Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.