Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem
Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem.
-
50min
25min příprava
25min vaření
-
742 kJ / 177 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky14g
Ingredience na
- 500 g
salátových brambor
- nakrájených na čtvrtky
- 2 ks
červené cibule
- každá nakrájená na 6 kousků
- 2 lžíce
olivového oleje
- 4 plátky
slaniny
- na širší nudličky
- 140 g
žampionů
- na plátky
- 1 lžíce
hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce
vinného octa
- 100 g
polníčku
- 85 g
sýru s modrou plísní
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout.
- Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly.
- Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.
TIP:
Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.