Prostreno.cz

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 742 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky14g

Ingredience na

  • 500 g salátových brambor - nakrájených na čtvrtky
  • 2 ks červené cibule - každá nakrájená na 6 kousků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky slaniny - na širší nudličky
  • 140 g žampionů - na plátky
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce vinného octa
  • 100 g polníčku
  • 85 g sýru s modrou plísní

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout.
  2. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly.
  3. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat