Prostreno.cz

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem.

12.04.2012 lanvin
50min

25min příprava

25min vaření

749 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout.
  2. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly.
  3. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    200,40 g
  • Sacharidy:

    130,58 g
    • Cukry:

      29,06 g
  • Tuky:

    205,02 g
  • Vláknina:

    16,00 g

Aktivita pro spálení:

709 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

211

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlý bramborový salát

(13 hlasů)
30min
405 kJ

Bramborový salát s gorgonzolou

(10 hlasů)
30min
571 kJ

Bramborový salát s křenem a řeřichou

(13 hlasů)
35min
328 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

tvarohový sýr s pažitkou

250 kcal / 100g
B12 g
S5 g
T20 g

vinný list

93 kcal / 100g
B5 g
S17 g
T2 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba