Prostreno.cz

Fazole na červeném víně

Fazole s kukuřicí – tip na bezmasý oběd.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 472 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky4g

Ingredience na

  • 350 g červených fazolí - nebo bílých
  • 1 hrnek sterilované kukuřice
  • 1 ks velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku - vrchovaté
  • 1/2 ks bujonové zeleninové kostky
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Fazole přeberte, propláchněte a namočte do studené vody. Vodu dolijte a luštěninu uvařte doměkka. Krátce před dovařením fazole osolte.
  2. Na oleji nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, podlijte trochou vývaru z fazolí (asi 100 ml), přidejte rozdrobenou bujónovou kostku, bobkový list, rajčatový protlak, víno, sůl, pepř a krátce poduste.
  3. Omáčku promíchejte s uvařenými fazolemi, scezenou kukuřicí a krátce prohřejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fazole na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat