Prostreno.cz

Nákyp z kyselého zelí

Zapečené brambory s kyselým zelím a uzeninou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 559 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g kysaného zelí
  • 800 g vařených brambor
  • 150 g prorostlé uzené slaniny
  • 150 g měkkého salámu
  • 2 ks vajec
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce oleje
  • 2-3 lžíce strouhanky

Postup přípravy

  1. Scezené zelí nakrájejte, dejte do hrnce, zalijte malým množstvím vody a povařte 10 minut. Pak zelí sceďte a nechte vychladnout.
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Salám a slaninu nakrájejte na kousky. Smetanu promíchejte se sýrem a vejci.
  3. Zapékací misku vymažte olejem a vysypte strouhankou. Do misky skládejte ve vrstvách zelí, brambory a salám se slaninou. Každou vrstvu osolte a opepřete. Horní vrstva budou brambory.
  4. Vše zalijte připravenou smetanou a posypte paprikou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,60g
  • Sacharidy:

    218,06g
    • Cukry:

      29,07g
  • Tuky:

    235,06g
  • Vláknina:

    66,00g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Zapékané zelí

(16 hlasů)
55min
763 kJ

Zelí s mletým masem

(23 hlasů)
45min
779 kJ

Zapékané brambory se zelím

(19 hlasů)
1h a 15min
591 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Nákyp z kyselého zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat