Prostreno.cz

Polský boršč

Recept na polévku boršč, připravovaný v polské kuchyni.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 517 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 300 g červené řepy
  • 300 g hovězího masa
  • 300 g hovězích kostí
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 30 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 1-2 lžičky cukru
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky octa
  • 150 ml smetany
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru

Postup přípravy

  1. Maso s kostmi uvařte a připravte vývar. Když je maso skoro měkké, přidejte zeleninu, kromě řepy.
  2. Řepu oloupejte, nakrájejte na nudličky, poduste na másle a zalijte vodou. Dochuťte octem.
  3. Do vývaru z masa přidejte mouku rozmíchanou v šálku vody a povařte. Zeleninu a maso z polévky vyjměte a nakrájejte na kostičky a spolu s červenou řepou vložte zpět do polévky.
  4. Přidejte rajčatový protlak, smetanu, podle chuti osolte, přidejte cukr a dochuťte octem.
  5. Vejce uvařte natvrdo a rozkrájená na kolečka vložte spolu s pokrájeným koprem až před podáváním do talíře a zalijte polévkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polský boršč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat