Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polský boršč

lanvin
11hlasů
Hodnotit

1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

515 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky6g sacharidy5g bílkoviny

Recept na polévku boršč, připravovaný v polské kuchyni.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g červené řepy
  • 300 g hovězího masa
  • 300 g hovězích kostí
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 30 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 1-2 lžičky cukru
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky octa
  • 150 ml smetany
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru

Postup přípravy

  • Maso s kostmi uvařte a připravte vývar. Když je maso skoro měkké, přidejte zeleninu, kromě řepy.
  • Řepu oloupejte, nakrájejte na nudličky, poduste na másle a zalijte vodou. Dochuťte octem.
  • Do vývaru z masa přidejte mouku rozmíchanou v šálku vody a povařte. Zeleninu a maso z polévky vyjměte a nakrájejte na kostičky a spolu s červenou řepou vložte zpět do polévky.
  • Přidejte rajčatový protlak, smetanu, podle chuti osolte, přidejte cukr a dochuťte octem.
  • Vejce uvařte natvrdo a rozkrájená na kolečka vložte spolu s pokrájeným koprem až před podáváním do talíře a zalijte polévkou.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

2 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

6 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Ruský boršč

Ruský boršč

11 hlasů
1h a 5min 440 kJ 117 Kč
Polévka boršč

Polévka boršč

17 hlasů
1h a 30min 418 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření