Prostreno.cz

Pstruh s hruškou

Perfektní kombinace ryby a ovoce.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 422 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks filetů ze pstruha - á 180 g
  • 500 g zralých hrušek
  • 1 ks chilli papričky
  • 30 g zázvoru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 120 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 5 špetek hrubě mletého pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Chilli papričku bez semínek jemně nakrájejte, jarní cibulku nakrájejte našíkmo na 3 cm kousky a oloupaný zázvor jemně nakrájejte.
  2. Z hrušek odstraňte jádřinec, hrušky nakrájejte na tenké plátky a pokapejte je citrónovou šťávou.
  3. Na lžíci oleje orestujte cibulku, zázvor a chilli papričku, přidejte pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, hrušky a vše poduste na silnějším ohni 5 minut.
  4. Na větší teflonové pánvi s rozehřátým olejem opečte osolené, opepřené filety ze pstruha. Pstruhy podávejte s omáčkou hruškami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,98g
  • Sacharidy:

    137,20g
    • Cukry:

      34,49g
  • Tuky:

    106,66g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 101 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh na tymiánu

(12 hlasů)
40min
758 kJ

Filé ze pstruha s pistáciemi

(13 hlasů)
1h a 25min
799 kJ

Pstruh se šunkou

(11 hlasů)
40min
473 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruh s hruškou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat