Ingredience na
- 1 kg
zralých broskví
- 200 g
cibule
- 3 ks
žluté papriky
- 200 ml
ovocného octa
- 200 ml
pomerančové šťávy
- 1 lžíce
citrónové šťávy
- 2 lžíce
citrónové kůry
- 200 g
želírovacího cukru
- 1 lžíce
semen koriandru
- 1 špetka
chilli vloček
TIP:
Blanšírování ovoce - pro tento způsob ošetření ovoce a zeleniny se vžil francouzský termín "blanchir", což znamená bělit nebo čistit. V kuchařské terminologii se tím rozumí krátké ponoření do vařící vody s následným rychlým ochlazením. Adekvátní český výraz pro tento technologický postup neexistuje, mluvíme o spařování a ochlazení ve studené vodě. Plody s tužší slupkou, jako například rajčata, meruňky a broskve, se tomuto procesu podrobují proto, aby se slupka dala lehce odstranit. Před ponořením do vroucí vody ji můžete naříznout.