Prostreno.cz

Slávky po italsku

Slávky se zeleninou pro gurmány.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 441 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 1-1,2 kg slávek - asi 30-35 kousků
  • 100 g karotky
  • 150 g pórku
  • 200 g cibule
  • 110 ml olivového oleje extra virgine
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 0,75 l bílého vína
  • 150 g okurek
  • 2 ks červené papriky
  • 4 lžíce sherry octa
  • 5 špetek mořské soli
  • 5 špetek čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Slávky umyjte, očištěnou karotku, pórek a polovinu cibule nakrájejte na kostičky. Do hrnce dejte 60 ml olivového oleje, na kterém jemně zpěňte zeleninu (pórek, karotku a cibuli).
  2. Přidejte jemně nakrájený česnek, bobkový list, slávky a zalijte vše bílým vínem. Vařte pod pokličkou cca 6 minut. Slávky vyjměte a nechte zchladit.
  3. Okurky nakrájejte na plátky, cibuli na proužky a papriku na kostičky.
  4. Připravte marinádu z sherry octa, 50 ml olivového oleje, soli, pepře a v míse ji promíchejte se zbylými surovinami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Slávky po italsku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat