Prostreno.cz

Dušené kedlubny

Jednoduchá příloha z kedluben.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 506 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 250 g kedluben i s listy
  • 50 g másla
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 4 snítky čerstvého kerblíku
  • 100 g zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na klínky, listy nakrájejte na proužky.
  2. Na rozehřátém másle kedlubny i listy orestujte, zalijte vývarem, přikryjte a duste 10 minut. Kedlubny dochuťte solí, pepřem, citrónovou kůrou i šťávou, přidejte smetanu, promíchejte, prohřejte a už nevařte. Před podáváním posypte nasekaným kerblíkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,30g
  • Sacharidy:

    113,30g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    106,64g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Kedlubnový salát

(8 hlasů)
20min
336 kJ

Polévka z kedluben

(14 hlasů)
40min
409 kJ

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

(11 hlasů)
1h a 5min
593 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

moniika
30.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené kedlubny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat