Prostreno.cz

Vepřové maso na majoránce

Vepřové maso vonící majoránkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 534 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g vepřové plece
  • 4 špetky soli
  • 1/2 ks celeru
  • 1 ks petržele
  • 1 ks mrkve
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 ks cibule
  • 300 ml vody
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 8 snítek čerstvé majoránky
  • 100 ml smetany

Postup přípravy

  1. Maso uvařte s nakrájenou kořenovou zeleninou, celým pepřem a novým kořením v osolené vodě.
  2. Z másla, mouky a cibule udělejte jíšku, zalijte ji vývarem z masa, ochuťte česnekem utřeným se solí a majoránkou, nechte krátce povařit a zjemněte smetanou.
  3. Do omáčky vložte nakrájené maso a dobře prohřejte.
  4. Podávejte s vařenými brambory nebo těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na majoránce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat