Prostreno.cz

Italská čočková polévka

Sytá čočková polévka s rajčaty.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 549 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g čočky
  • 1,5 l vody
  • 1 větvička čerstvého tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks cibule - nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku - nakrájeného na plátky
  • 1 ks mrkve - nastrouhané
  • 1 ks petržele - nastrouhaný
  • 100 g anglické slaniny - nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g sterilovaných loupaných rajčat
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky cukru
  • 200 g nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy

  1. Čočku uvařte v 1,5 litru vody s větvičkou tymiánu a bobkovým listem doměkka.
  2. Do hrnce dejte olej a orestujte slaninu, přidejte cibuli, česnek, kořenovou zeleninu a restujte 4 až 5 minut. Přidejte celý obsah konzervy s loupanými rajčaty a povařte 20 minut.
  3. Pak k zelenině přidejte čočku s vodou, ve které se vařila.
  4. Promíchejte, prohřejte a podle své chuti osolte, opepřete a přidejte cukr.
  5. Podávejte hustě posypané nastrouhaným parmazánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italská čočková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat