Prostreno.cz

Pikantní rajčata

Sterilovaná pikantní rajčata.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 200 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 kg malých, stejně velkých rajčat
  • 2 ks červené kapie
  • 12 stroužků česneku
  • 4 ks chilli papričky
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 20 kuliček celého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 1,2 l vody
  • 250 ml octa
  • 120 g pískového cukru
  • 1 lžíce soli
  • 8 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Omytá rajčata překrojte, pokud jsou malá, nechte je celá. Očištěnou kapii nakrájejte na silnější proužky, česnek oloupejte a nakrájejte na silné plátky, chilli papričku můžete překrojit.
  2. Ocet svařte s vodou, solí a cukrem.
  3. Do skleniček rozdělte nové koření, pepř a na dno dejte 2 lžíce oleje.
  4. Do skleniček naskládejte rajčata, která proložte kapii, česnekem a lístky petrželky. Přidejte chilli papričku.
  5. Zalijte nálevem, skleničky zavíčkujte a sterilujte 15 minut.

TIP:

Do skleniček můžete přidat lísteček libečku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,13g
  • Sacharidy:

    222,61g
    • Cukry:

      116,00g
  • Tuky:

    104,63g
  • Vláknina:

    34,10g

Aktivita pro spálení: 48 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Nakládaná dýně

(9 hlasů)
60min
672 kJ

Zelí bez sterilace

(9 hlasů)
30min
405 kJ

Pikantní houby

(13 hlasů)
1h a 5min
202 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní rajčata

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat