Prostreno.cz

Štrůdl s hruškami

Přidejte do štrůdlu k jablkům i hrušky.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 1049 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy33g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 balení listového těsta
  • 5 ks jablek
  • 5 ks hrušek
  • 2 lžičky skořice
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 3 hrsti rozinek
  • 2 hrnky nahrubo mletých lískových ořechů
  • Na polevu
  • 1 ks rozšlehaného vejce - na potření

Postup přípravy

  1. Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilkového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.
  2. Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi.
  3. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrůdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.

TIP:

Rozinky můžete předem namočit do rumu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,13g
  • Sacharidy:

    343,06g
    • Cukry:

      183,89g
  • Tuky:

    109,37g
  • Vláknina:

    71,10g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Štrůdl s mákem

(14 hlasů)
50min
965 kJ

Makovo jablečný štrůdl

(12 hlasů)
1h a 5min
1133 kJ

Závin s třešněmi

(10 hlasů)
1h a 10min
796 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štrůdl s hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat