Prostreno.cz

Kachna na olivách

Pečená kachna s olivami z italské kuchyně.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 55min

    15min příprava

    1h a 40min vaření

  • 777 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 2-2,5 kg kachny
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g oliv
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Omytou kachnu osolte, dovnitř kachny vložte snítky tymiánu, kachnu vložte do pekáčku, podlijte vývarem, přikryjte a pečte hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C.
  2. Ke kachně přidejte olivy, jemně nakrájený česnek a kachnu dopečte doměkka.
  3. Podávejte s pečenými bramborami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna na olivách

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat