Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rybí filet s karotkou

lanvin
11hlasů
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

622 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky5g sacharidy8g bílkoviny

Pečené rybí filé s karotkou pečenou v alobalu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g karotky
  • 100 g másla
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 4 špetky soli
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka šalvěje
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 100 ml bílého vína
  • 4 ks filetů z bílé ryby - např. mořská štika
  • 1/2 lžičky koření na ryby
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lístky šalvěje

Postup přípravy

  • Dlouhý pruh alobalu přeložte na polovinu. Položte ho na plech a nechte část přesahovat. Do středu naskládejte očištěnou karotku, na ni kousky másla (50 g). Okořeňte drceným kmínem, solí, pepřem a posypte lístky tymiánu a rozmarýnu. Alobal po stranách zvedněte nahoru, přilijte bílé víno a alobal pečlivě uzavřete do balíčku. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.
  • Mezitím filety potřete kořením na ryby. Těsně před tím, než se karotka dopeče, rozehřejte na pánvi zbytek másla s olivovým olejem a filety opečte krátce po obou stranách.
  • Pak je nechte v pánvi a potřete je nasekanou šalvějí promíchanou s olivovým olejem.
  • Upečené karotky rozdělte na talíře a na ně položte opečené filety.
Jehněčí kýta s kuskusem

Jehněčí kýta s kuskusem

1 hlas
1h a 45min 554kJ 280 Kč
Bílý "boršč"

Bílý "boršč"

1 hlas
1h a 5min 263kJ 99 Kč

Podobné recepty

Rybí filé s pestem

Rybí filé s pestem

8 hlasů
40min 625 kJ 120 Kč
Filé s červenou paprikou

Filé s červenou paprikou

12 hlasů
1h a 5min 414 kJ 180 Kč
Filety z okouna

Filety z okouna

9 hlasů
40min 742 kJ 180 Kč
Filé s višňovou chutí

Filé s višňovou chutí

9 hlasů
45min 271 kJ 165 Kč
Zapečené filé

Zapečené filé

17 hlasů
50min 517 kJ 105 Kč
Filé s koriandrem

Filé s koriandrem

9 hlasů
40min 777 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření