Prostreno.cz

Ryba pečená na pomerančích

Ryba na vánoční stůl.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 432 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5 kg ryby - nejlépe kapr
  • 2 ks velkých pomerančů
  • 1 ks velkého citrónu
  • 1 ks limetky
  • 1 ks pórku
  • 1/2 svazku kopru
  • 3 stroužky česneku
  • 8 špetek soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 150 g másla - nakrájeného na plátky
  • 1 ks cibule

Postup přípravy

  1. Očištěného omytého kapra, nebo jinou rybu, osušte, na obou stranách na několika místech nařízněte ostrým nožem, osolte a opepřete.
  2. Dobře omyté pomeranče, limetku a citrón nakrájejte na plátky.
  3. Oloupanou cibuli, česnek a očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  4. Do zářezu v rybě vložte střídavě plátky pomeranče a citrónu. Dovnitř ryby vložte svazeček kopru.
  5. Do zapékací mísy rozložte plátky, cibule, česneku, zbytek plátků pomeranče, citrónu a limetky, na ovoce položte rybu, kterou posypte nakrájeným pórkem.
  6. Na rybu rozložte plátky másla a pečte v troubě při 200 °C přibližně 40 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba pečená na pomerančích

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat