Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba pečená na pomerančích

lanvin
8hlasů
Hodnotit

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

425 kJ

energetická hodnota na 100g

165 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky4g sacharidy10g bílkoviny

Ryba na vánoční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg ryby - nejlépe kapr
  • 2 ks velkých pomerančů
  • 1 ks velkého citrónu
  • 1 ks limetky
  • 1 ks pórku
  • 1/2 svazku kopru
  • 3 stroužky česneku
  • 8 špetek soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 150 g másla - nakrájeného na plátky
  • 1 ks cibule

Postup přípravy

  • Očištěného omytého kapra, nebo jinou rybu, osušte, na obou stranách na několika místech nařízněte ostrým nožem, osolte a opepřete.
  • Dobře omyté pomeranče, limetku a citrón nakrájejte na plátky.
  • Oloupanou cibuli, česnek a očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  • Do zářezu v rybě vložte střídavě plátky pomeranče a citrónu. Dovnitř ryby vložte svazeček kopru.
  • Do zapékací mísy rozložte plátky, cibule, česneku, zbytek plátků pomeranče, citrónu a limetky, na ovoce položte rybu, kterou posypte nakrájeným pórkem.
  • Na rybu rozložte plátky másla a pečte v troubě při 200 °C přibližně 40 minut.
Telecí rolády s majoránkou

Telecí rolády s majoránkou

1 hlas
1h a 25min 1049kJ 320 Kč
Králík dušený s pórkem a mrkví

Králík dušený s pórkem a mrkví

2 hlasy
1h a 55min 384kJ 290 Kč

Podobné recepty

Vánoční ryba na švestkách

Vánoční ryba na švestkách

15 hlasů
55min 316 kJ 160 Kč
Ryba na kaparech

Ryba na kaparech

11 hlasů
55min 550 kJ 112 Kč
Štika v pivním těstíčku

Štika v pivním těstíčku

11 hlasů
40min 839 kJ 133 Kč
Ryba na kerblíku

Ryba na kerblíku

19 hlasů
40min 173 kJ 162 Kč
Ryba na červeném víně

Ryba na červeném víně

9 hlasů
35min 287 kJ 140 Kč
Štika na bylinkách

Štika na bylinkách

8 hlasů
40min 563 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření