Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba pečená na pomerančích

lanvin
8hlasů
Hodnotit

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

432 kJ

energetická hodnota na 100g

165 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky4g sacharidy10g bílkoviny

Ryba na vánoční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg ryby - nejlépe kapr
  • 2 ks velkých pomerančů
  • 1 ks velkého citrónu
  • 1 ks limetky
  • 1 ks pórku
  • 1/2 svazku kopru
  • 3 stroužky česneku
  • 8 špetek soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 150 g másla - nakrájeného na plátky
  • 1 ks cibule

Postup přípravy

  • Očištěného omytého kapra, nebo jinou rybu, osušte, na obou stranách na několika místech nařízněte ostrým nožem, osolte a opepřete.
  • Dobře omyté pomeranče, limetku a citrón nakrájejte na plátky.
  • Oloupanou cibuli, česnek a očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  • Do zářezu v rybě vložte střídavě plátky pomeranče a citrónu. Dovnitř ryby vložte svazeček kopru.
  • Do zapékací mísy rozložte plátky, cibule, česneku, zbytek plátků pomeranče, citrónu a limetky, na ovoce položte rybu, kterou posypte nakrájeným pórkem.
  • Na rybu rozložte plátky másla a pečte v troubě při 200 °C přibližně 40 minut.
Telecí roláda

Telecí roláda

2h a 0min 685kJ 360 Kč
Kuřecí kostky v grilovací omáčce

Kuřecí kostky v grilovací omáčce

1h a 20min 303kJ 180 Kč

Podobné recepty

Vánoční ryba na švestkách

Vánoční ryba na švestkách

15 hlasů
55min 320 kJ 160 Kč
Ryba na kaparech

Ryba na kaparech

12 hlasů
55min 556 kJ 112 Kč
Štika v pivním těstíčku

Štika v pivním těstíčku

12 hlasů
40min 839 kJ 133 Kč
Ryba na kerblíku

Ryba na kerblíku

20 hlasů
40min 173 kJ 162 Kč
Ryba na červeném víně

Ryba na červeném víně

11 hlasů
35min 979 kJ 140 Kč
Štika na bylinkách

Štika na bylinkách

8 hlasů
40min 574 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření