Prostreno.cz

Kachní polévka

Silný kachní vývar s rýžovými nudlemi.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 2h a 5min

    20min příprava

    1h a 45min vaření

  • 360 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kachní stehna dejte vařit do studené vody spolu s 5 cm velkým kouskem zázvoru, hvězdičkami badyánu, sušenou chilli papričkou, stroužky česneku (nemusíte je loupat), solí a stonky z celého svazku koriandru (listy použijete na konec).
  2. Vařte hodinu až dvě – že je hotovo, poznáte, když se maso začne oddělovat od kosti.
  3. Stehna vyjměte. Kůži a kosti odstraňte a maso rozeberte na větší kousky.
  4. Vývar sceďte do hrnce, přidejte kachní maso, na kousky nakrájené jarní cibulky a vařte ještě minutu až dvě.
  5. Podle návodu na obalu připravte rýžové nudle a přidejte je do polévky.
  6. Vsypte nahrubo nasekané listy koriandru a podávejte se sójovou omáčkou, kterou si polévku každý dochutí sám.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat