Prostreno.cz

Tilapie s kaparovým přelivem

Chuť rybího masa zvýrazní kapary s žampióny.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 347 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g filé tilapie s kůží
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce sterilovaných kaparů
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 ks jemně nakrájené cibule
  • 150 g nakrájených žampiónů
  • 6 lžic suchého bílého vína
  • 150 g loupaných rajčat - nakrájených na kostičky
  • 1 hrst nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Příprava kaparové omáčky: Na 3 rozehřátých lžících oleje orestujte cibuli. Přidejte nasekané kapary, žampiony, bílé víno a 2 lžíce citrónové šťávy, vše dobře promíchejte, přidejte rajčata a pažitku. Přiveďte k varu a odstraňte z tepla. Podle chuti můžete jemně přisolit.
  2. Filé osolte a pokapejte citrónem.
  3. Na rozehřátém oleji opečte filé zvolna z obou stran, nejdříve kůži dolů.
  4. Podávejte s kaparovým přelivem, rýží a dušenou zeleninou.

TIP:

Tilapie je velice chutnou rybou, která se chová na farmách. Maso tilapie je tučnější.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,69g
  • Sacharidy:

    35,18g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    103,02g
  • Vláknina:

    10,72g

Aktivita pro spálení: 83 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Tilapie s pomeranči

(8 hlasů)
45min
903 kJ

Tilapie se špenátem

(7 hlasů)
60min
465 kJ

Tilapie v mandlích

(7 hlasů)
50min
1187 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tilapie s kaparovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat