Prostreno.cz

Vepřové kotlety s hruškami

Vepřové kotlety s vinným přelivem a hruškou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1047 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky21g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks hrušek
  • Na přeliv
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml bílého vína
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1/2 lžičky kari koření

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepejte, osolte a opepřete.
  2. Na rozehřátém másle s olejem kotlety po obou stranách opečte (minimálně 8-10 minut).
  3. Měkké maso vyndejte, přikryjte alobalem a nechte v teple.
  4. V jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte mouku, krátce ji osmahněte, zalijte vínem, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Dochuťte solí, cukrem a kari kořením.
  5. Pevné zralé hrušky oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na plátky.
  6. Do omáčky vložte plátky hrušek a chvilku společně prohřívejte.
  7. Maso podávejte přelité připravenými hruškami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,08g
  • Sacharidy:

    260,30g
    • Cukry:

      120,29g
  • Tuky:

    327,48g
  • Vláknina:

    31,10g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Přírodní vepřové kotlety

(11 hlasů)
35min
1198 kJ

Kotlety s jablky

(8 hlasů)
40min
894 kJ

Kotlety na levanduli

(11 hlasů)
1h a 5min
945 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat