Prostreno.cz

Filé v těstíčku

Filé v pivním těstíčku.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    45min příprava

    25min vaření

  • 619 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg rybího filé - nakrájeného na porce
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 5 lžic citrónové šťávy
  • 100 g hladké mouky
  • Na těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 80 ml piva
  • 3 špetky soli
  • 2 ks žloutků
  • 3 lžíce mléka
  • 2 ks bílků

Postup přípravy

  1. Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl, žloutky, mléko a dobře zamíchejte až je těstíčko hladké. Nechte 30 minut odpočinout.
  2. Našlehejte bílky a lehce zamíchejte do těstíčka.
  3. Porce ryby pokapejte citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, osolte a obalte v mouce.
  4. Naporcovanou rybu namáčejte po částech v těstíčku a usmažte v rozehřátém oleji.
  5. Přebytečný tuk nechejte okapat na kuchyňském ubrousku a usmaženou rybu posolte. Podávejte s hranolky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,50g
  • Sacharidy:

    286,43g
    • Cukry:

      105,00g
  • Tuky:

    31,41g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí filé s houbovou omáčkou

(10 hlasů)
1h a 10min
528 kJ

Filé se zeleninou

(7 hlasů)
1h a 15min
622 kJ

Rybí karbanátky

(9 hlasů)
1h a 25min
842 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé v těstíčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat