Prostreno.cz

Uzené s omáčkou

Uzené maso s pikantní omáčkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 780 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 plátky uzeného masa - á 180 g
  • 80 ml javorového sirupu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1/2 -1 lžičky tabasca
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky

Postup přípravy

  1. Promíchejte 1 lžíci dijonské hořčice a javorový sirup.
  2. Plátky masa položte na plech s pečicím papírem, potřete sirupem a pod grilem pečte 5-10 minut.
  3. V kastrolu rozehřejte máslo, přisypte mouku a za stálého šlehání míchejte 1 minutu, postupně přilévejte mléko a povařte 3-4 minuty.
  4. Přidejte tabasco, rajský protlak, med, worcestrovou omáčku, hořčici,sůl a vařte za stálého míchání 5 minut.
  5. Maso podávejte přelité omáčkou, poprášené červenou paprikou. Jako vhodná příloha je dušená zelenina.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,30g
  • Sacharidy:

    353,10g
    • Cukry:

      157,80g
  • Tuky:

    131,45g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Zelí zapečené s uzeným masem

(14 hlasů)
1h a 15min
463 kJ

Velikonoční uzené zapečené s bramborami

(8 hlasů)
1h a 15min
444 kJ

Špízy s uzeným masem

(8 hlasů)
40min
282 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Hřibová omáčka

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Uzené s omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat