Prostreno.cz

Gazpacho s jahodami a rajčaty

Letní výborná polévka.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 396 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 200 g rajčat
  • 350 g jahod
  • 1/2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lístky bazalky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka kayenského pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky mleté červené papriky

Postup přípravy

  1. Oloupaná rajčata, očištěné jahody, cibuli a česnek rozmixujte v mixéru spolu s bazalkou a cukrem.
  2. Dochuťte solí, pepřem, kayenským pepřem, balsamicem a přidejte olivový olej.
  3. Nechte v chladničce několik hodin. Před podáváním znovu ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  4. Rozdělte do pohárků, posypte mletou paprikou a podávejte s opečeným chlebem nebo krutony.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gazpacho s jahodami a rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat