Prostreno.cz

Chlebíček s červenou řepou

Chlebíček s anglickou slaninou a červenou řepou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    1h a 15min příprava

    20min vaření

  • 1045 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy35g
tuky8g

Ingredience na

  • 250 ml teplé vody
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička pískového cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce sušené šalvěje
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 150 g vařené červené řepy - nastrouhané
  • 100 g anglické slaniny - nakrájené na malé kostičky
  • 3 lžíce dyňových semínek
  • 80-100 g sýra čedar - nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Zadělejte si kvásek - v misce smíchejte vlažnou vodu s droždím a cukrem, nechte stát 5-10 minut.
  2. Do kuchyňského robotu prosejte mouku, udělejte důlek, přidejte sůl, sušenou šalvěj a olivový olej, pár vteřin nechte promíchat, přidejte kvásek, červenou řepu a vypracujte hladké těsto. Těsto nechte na teplém místě vykynout.
  3. Anglickou slaninu orestujte nasucho na pánvi a poté ji nechte vychladnout.
  4. Do vykynutého těsta zapracujte vychladlou slaninu, nastrouhaný sýr, dýňová semínka. Vytvarujte 1 či 2 bochníky a nechte ještě 20 minut kynout.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C přibližně 20 minut.

TIP:

Doporučujeme péct na pečicím papíru. Pro křupavou kůrku a zlatavou barvu pomažte chléb před vložením do trouby bílkem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chlebíček s červenou řepou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat