Prostreno.cz

Křupavá ryba

Rybí filé obalené v rýžových lupíncích.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 764 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy26g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g rybích filetů
  • 2 hrnky rýžových lupínků - rozdrcených
  • 50 g jemně nasekaných mandlí
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 100 g hladké mouky
  • 3 ks bílků
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce oleje - nebo másla

Postup přípravy

  1. V jedné misce smíchejte rýžové lupínky, mandle a petrželku.
  2. V jiné misce prošlehejte bílky, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zázvor.
  3. Porce filé obalte v mouce, našlehaných bílcích a nakonec v rýžových lupíncích.
  4. Na plech s pečicím papírem uložte obalené porce filé a vše pokapejte olejem, nebo máslem.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C tak 20-25 minut, v polovině pečení filé otočte.
  6. Podávejte s rýží a oblíbeným dresinkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Křupavá ryba

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat