Prostreno.cz

Bavorské kotlety v pivní omáčce

Vepřové kotlety dušené v pivu.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 784 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 6 lžic oleje
  • 3 ks cibule
  • 200 ml světlého piva
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1 svazek ploché listové petržele

Postup přípravy

  1. Kotlety osolte, opepřete, lehce obalte v mouce.
  2. V hlubší pánvi rozehřejte olej a kotlety na něm po každé straně orestujte, přidejte na plátky nakrájené cibule a ještě tak 5 minut restujte.
  3. Přilijte pivo a vývar, pánev přikryjeme a kotlety duste doměkka. Před koncem dušení přidejte petrželku. Šťávu ještě dle chuti opepřete a osolte.
  4. Pak kotlety vyndejte, do šťávy vmíchejte škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě a nechte přejít varem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,20g
  • Sacharidy:

    249,60g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    126,15g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

(7 hlasů)
3h a 45min
1084 kJ

Vepřové maso s kešu oříšky

(8 hlasů)
45min
612 kJ

Rumová vepřová panenka

(9 hlasů)
50min
591 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bavorské kotlety v pivní omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat