Prostreno.cz

Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

Recept z pořadu Když vaří táta. Tradiční pečínka trochu jinak. Maso můžete péct i přes noc při 50 °C.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 3h a 45min

    1h a 15min příprava

    2h a 30min vaření

  • 1368 kJ / 327 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky31g

Ingredience na

  • 600 g vepřového bůčku
  • 1 lžíce husté tmavé domácí marmelády - na potírání
  • 50 ml bílého vína - na potírání
  • Na marinádu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka kmínu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Připravte si marinádu. V misce smíchejte utřený česnek, olivový olej, kmín, sůl a pepř.
  2. Bůček vložte do pekáče, pokrájejte kůži a do zářezů a na maso vetřete připravenou směs. Přikryjte fólií a na hodinu uložte do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 150 °C.
  4. Podlijte maso 50 ml vody, přikryjte alobalem a vložte do trouby. Maso se bude pomalu péct přibližně 2 hodiny.
  5. Vyndejte bůček z pekáče, odřízněte z něj tučnou kůži, pokud chcete, a vraťte zpět do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C.
  6. Zatímco se maso peče, připravte si směs na potírání. Marmeládu spolu s vínem zahřívejte v malém rendlíčku, než začne směs bublat a bude lepkavá.
  7. Takto připravenou směsí přelijte bůček a nezakrytý pečte dalších 15-20 minut, dokud nebude zlatohnědý. Nakrájejte na plátky a servírujte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat