Prostreno.cz

Treska se zeleninou

Pečená treska s restovanou zeleninou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 581 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 porce tresky
  • 6 ks brambor
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 100 g pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g hladké mouky
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks červené papriky
  • 100 g petržele
  • 9 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 6 špetek soli

Postup přípravy

  1. Porce tresky osolte a obalte v hladké mouce.
  2. Ryby opečte na 5 lžících oleje, pak je dejte do zapékací misky a vložte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
  3. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a máslo, přidejte očištěnou, na tenké plátky nakrájenou mrkev a petržel, na nudličky nakrájenou papriku, nakrájený pórek a špenát. Restujte tak 10-15 minut.
  4. Oloupané brambory nakrájejte, osolte, promíchejte s jemně nakrájeným česnekem a 3 lžícemi oleje. Zabalte do alobalu a upečte v troubě.
  5. Tresku podávejte se zeleninou a pečenými brambory.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,85g
  • Sacharidy:

    168,84g
    • Cukry:

      15,33g
  • Tuky:

    185,99g
  • Vláknina:

    17,69g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Platýz s pikantní omáčkou

(7 hlasů)
35min
229 kJ

Filé s barevnou zeleninou

(9 hlasů)
45min
492 kJ

Pstruh s rajčaty

(7 hlasů)
1h a 25min
376 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

verrca
05.06.2016
heenna
11.05.2016
hedvika
03.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat